Voor het goed bestraten van een oprit is het belangrijk dat je een aantal factoren in de gaten houdt.

  • Steendikte
  • Opsluiting
  • Voldoende Afschot (Drainage)
  • Afgraven van eventuele Zwarte grond
  • Aanbrengen voldoende wit zand
  • Bestratings Verband

Steendikte

Afhankelijk van de belasting die je oprit moet kunnen verduren is het vaak raadzaam voor de kwaliteit van je oprit op de langere termijn een dikkere steen/tegel aan te schaffen.

  Opsluiting 

Om te voorkomen dat naarmate van tijd er sporen (gaten in de oprit) ontstaan is het belangrijk het straatwerk goed op te sluiten. Dit doen we over het algemeen met het gebruik van Opsluitbanden. afhankelijk van de belasting aan u oprit adviseren wij tijdens een bezichtiging welke opsluitband u oprit nodig heeft.

  Afschot/Drainage

Vaak zie je bij een oprit naar de weg toe dat er voldoende afschot aanwezig is. Echter is dit niet altijd het geval. indien er niet voldoende afschot kan worden gerealiseerd dan zullen wij in overleg met de klant naar een oplossing zoeken. vaak gebeurt dit door het aanbrengen van drainage.

  Afgraven van Zwarte grond en Aanbrengen van witte zand.

Het is uiterst belangrijk om te zorgen dat de ondergrond van je straatwerk bestaat uit wit zand. Wij raden ten alle tijden aan een bed van op zijn minst 10 centimeter witzand aan te brengen om u in de loop der jaren te kunnen verzekeren van kwalitatief mooi straatwerk.  Zwarte grond zet in de winter door middel van vochtopname uit waardoor er gaten in het straatwerk zullen ontstaan.

  Het Verband

Afhankelijk van de type steen/tegel die u wilt verwerken in u oprit zijn er vaak verschillende manieren om deze te leggen. dit noemen we het verband.

niet alle materiaalsoorten kunnen in dezelfde verband worden gelegd. wanneer u een bezichtiging met een van onze vakmannen heeft zal naarmate van het materiaalsoort waar u mee wilt werken besproken worden wat voor u oprit het beste is.